Waterontharders

Kies voor een waterontharder en geniet van 100% kalkvrij water. Vanaf nu glimt uw badkamer zonder te schrobben met chemicaliën. Ga heerlijk douchen, zonder het gevoel van een strakke, droge huid. Na een tijdje merkt u dat u minder last heeft van huidirritatie. U stopt uw wasgoed in de machine en het komt er zacht en helder uit, terwijl u veel minder wasmiddel gebruikt.

Zin in een kopje thee of een verfrissende limonade? Dankzij het kalkvrije water smaakt het beter. En uw servies en glaswerk blijven ook mooi en streeploos. De Omega Waterontharder heeft geen onderhoud nodig. Gewoon af en toe de zoutvoorraad bijvullen en de computer doet de rest.

Onze fabrikant Omega geeft 15 jaar volledige garantie.

Waterontharder waar op letten?

Voor de ontharder en het zoutvat zal een geschikte plek gekozen moeten worden. Hierop letten wij dat het zoutvat goed bereikbaar is en na te vullen. Na de keuze zal, indien niet aanwezig, daar een stroompunt gemonteerd moeten worden en gaan we vanaf de watermeter de koudwaterleiding aansluiten op de ontharder. De uitgaande leiding monteren wij dan op de bestaande of nieuwe leiding welke het huis in gaat.

Installatie van een waterontharder

Welke plek is nu het beste om een waterontharder te plaatsen? Geschikte locaties om uw waterontharder te plaatsen zijn:

 • Gangkast
 • Berging
 • Kelder
 • Trapkast
 • Kruipruimte

Goed voor mens en milieu

Ga voor 100% kalkvrij water en kies voor 100% zacht water.

Gebruiksvriendelijk voor alle apparaten

Apparaten zoals je koffiemachine, stoomoven en Quooker gaan langer mee omdat er geen kalkafzetting meer is.

Minder schadelijke chemicaliën

Er komen minder schadelijke chemicaliën in ons kostbare water, want je hoeft geen agressieve schoonmaakmiddelen meer te gebruiken. In het dagelijks leven heb je minder wasmiddel, zeep en shampoo nodig.

Verwijder kalkaanslag

Ook oude kalkaanslag verdwijnt met een waterontharder van Omega.

Een betere huid

Huidproblemen? Kalkvrij water helpt irritatie voorkomen.

Waterontharder waar te plaatsen?

Wat is de meest ideale plek om een waterontharder te laten installeren in uw woning? Vraag het gerust aan onze experts. Maak online een afspraak en bezoek onze winkel. Of neem gerust eens tel. contact met ons op voor advies.

Werking Waterontharder

Zo gaan wij voor een 100%

Werking Waterontharder

Om van hard water naar 100% kalkvrij water te gaan, zijn deze drie onderdelen onmisbaar:

 1. Kunsthars slaat de kalk op in de ontharder.
 2. Een zoutoplossing reinigt de kunsthars, zodat het kalk wegspoelt naar de riolering.
 3. De computer stuurt het geheel aan en laat het proces automatisch verlopen.

Samen zorgen deze onderdelen voor een perfect werkend systeem voor zacht water dat 100% kalkvrij is.

 • Slimme computer

  Maakt de Omega waterontharder efficiënt en veilig, daarnaast zorgt het voor volume gestuurd regenereren. Daardoor blijft het water noot lang in de harstank en is er geen enkele risico op bacteriegroei.

 • Onderhoudsvrij Waterontharder

  Aansluiting aan een koperen of kunststof systeem en slimme computersturing maken de waterontharder geheel onderhoudsvrij.

 • Spoelen met kwaliteitszout

  Bij dit regenereren worden alle kalkdeeltjes verwijderd uit het kunsthars, lost het kwaliteitszout op en splits zich in natrium dat zich hecht aan de kunsthars en kalkdeeltjes die met de chloride naar de riolering spoelen.

 • Hoogwaardig Kunsthars

  Omega werkt alleen met hoogwaardige kunsthars, vaak 2 of 3 keer meer hars dan andere aanbieders.

Omega 100 Waterontharder

Omega 100

Geschikt voor huishouden van 1 tot 2 personen. Heeft een doorstroming van 25 liter per minuut. Standaard 15 jaar garantie.

Omega 200 Waterontharder

Omega 200

Geschikt voor huishouden van 1 tot 4 personen. Heeft een doorstroming van 30 liter per minuut. Standaard 15 jaar garantie.

Omega 400 Waterontharder

Omega 400

Geschikt voor huishouden van 1 tot 7 personen. Heeft een doorstroming van 42 liter per minuut. Standaard 15 jaar garantie.

Omega 600 Waterontharder

Omega 600

Geschikt voor huishouden van 1 tot 14 personen. Heeft een doorstroming van 50 liter per minuut. Standaard 15 jaar garantie.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen