Ventilatie

Dankzij het installeren van een warmteterugwin (WTW)-unit is het mogelijk om de warmte van de afgevoerde binnenlucht op te nemen. Dit duurzame systeem bestaat uit een warmtewisselaar die de warmte van de binnenlucht gebruikt om koude buitenlucht te verwarmen voordat deze het huis ingeblazen wordt. Deze voorverwarmde lucht kan met dit systeem worden opgewarmd tot ongeveer 18° C. Hierdoor schommelt de binnentemperatuur minder en is er minder noodzaak om extra te verwarmen.

24 uur per dag goed ventileren

Goede ventilatie is essentieel voor een woning, het moet kunnen ademen om frisse lucht te kunnen ventileren. Indien er onvoldoende frisse lucht in uw woning is kan dit leiden tot een ongezond binnenklimaat. Dit is slecht voor uw gezondheid maar ook voor uw woning, bij overtollig vocht kunnen er vochtplekken ontstaan waardoor er schimmelvorming plaatsvind.

Een gezonde woning wordt 24 uur per dag geventileerd, zorg daarom altijd voor de juiste voorzieningen. Naast het openzetten van een raam of ventilatierooster heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor mechanische ventilatie. Tevens kunt u met een WTW-unit (warmte terugwin unit) een hoger rendement behalen.

Ventilatie met warmteterugwinning (WTW)

Met een WTW-unit kunt u aanzienlijk besparen op uw stookkosten door het hoge rendement van deze installaties. Een WTW-unit is een apparaat dat onderdeel is van de balansventilatie. In deze unit zitten twee ventilatoren en een warmtewisselaar om de warmte (energie) over te dragen om binnenkomende verse lucht te verwarmen. Hierdoor gaat er geen binnenwarmte verloren en hoeft de CV installatie minder hard te werken om de woning behaaglijk warm te houden.

In de zomer is het natuurlijk niet wenselijk om warme lucht de woning in te blazen, in dat geval wordt het systeem automatisch om stand-by gezet waardoor inkomende frisse lucht niet verwarm wordt. Zo bent u het hele jaar door voorzien van een gezond en vooral zuinig binnenklimaat.

Mechanische ventilatie

Woningen zijn voorzien van een natuurlijke luchttoevoer. Voor de afvoer van lucht wordt gebruik gemaakt een ventilatie unit (MV box). De ventilatiebox is het hart van het ventilatie mechanische. Het ventilatiekanaall loopt als een ader door de woning en heeft afzuigpunten. De MV box zuigt de lucht geruisloos af en zorgt voor een snelle extractie via het kanaal naar de buitenlucht.

Woningen zijn in veel gevallen voorzien van een MV-box, echter loont het om de box tijdig te vervangen. De nieuwere boxen zijn zeer energiezuinig, zijn voorzien van een draadloze bediening voor snelle in- en uitschakeling en kunnen een jaarlijkse besparing van wel €100,- opleveren.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over woningventilatie.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen