Thermostaten

Met een goede samenwerking tussen de klok-/kamerthermostaat, diverse radiatorthermostaten en uw cv-ketel kunt y een behaaglijk binnenklimaat creëren. Een goede thermostaat is onmisbaar om het beste uit uw cv-ketel te halen.

Wilt u advies over alles wat te maken heeft met het comfortabel verwarmen van uw woning? Onze installateurs geven u graag advies!

Verschillende functionaliteiten

Thermostaten onderscheiden zich naast ontwerp ook sterk in functionaliteit. Wilt u  graag een eenvoudige thermostaat of juist een apparaat met volledige instellingsmogelijkheden en connectiviteit? We leggen u hieronder graag de verschillende functies uit.

Programmeerbaar

Met een programmeerbare kamerthermostaat (ook wel klokthermostaat genoemd) kunt u een volledig weekprogramma instellen zodat uw regelaar automatisch het gewenste klimaat instelt op ieder moment van de dag.

Weersafhankelijk

Met een weersafhankelijk thermostaat past de binnentemperatuur zich aan aan de actuele buitentemperatuur. Zodra het buiten kouder wordt zal de cv-ketel in bedrijf komen om ervoor te zorgen dat uw woning fijn op temperatuur blijft.

Display verlichting

Sommige thermostaten hebben een fraai LCD display met verlichting waardoor u duidelijk kunt zien welke aanpassingen uw maakt. Deze verlichting zorgt er voor dat u ook in het donker het apparaat eenvoudig kunt bedienen.

Wifi thermostaat

De Wifi thermostaat staat in verbinding met het internet, hierdoor kunt u de thermostaat in de meeste gevallen ook direct vanaf uw smart phone bedienen. De betreffende fabrikant heeft dan een App beschikbaar gemaakt in de App stores waarmee u vanaf uw smart phone volledige controle hebt over uw warmteregeling.

Zelflerend

De zelflerende thermostaten zijn in staat uw stookgedrag te bekijken en, op basis van uw instellingen, zelf handige aanpassingen door te voeren in de configuratie. Dit verhoogt het comfort van het apparaat maar is tevens van invloed op de energiezuinige werking wat u zult terugzien op uw energierekening.

Draadloos

Slimme thermostaten zijn tegenwoordig ook draadloos verkrijgbaar. Deze staan draadloos in verbinding met uw cv-ketel waardoor u deze niet per-se aan de muur dient te worden gemonteerd. De designs van tegenwoordig zijn dusdanig fraai dat u deze op een prominente plek in uw huishouden kunt zetten.

De slimme thermostaat

De slimme thermostaat kent enorm gebruiksgemak. Zo zijn er tal van voorbeelden te bedenken waarin het prettig is om even snel vanaf u smart telefoon de woningtemperatuur te kunnen regelen. Stel u komt onverwachts vervroegd thuis van werk, het is dan heel prettig om gedurende een koude winter de temperatuur alvast een paar graden te verhogen zodat u een fijn warm huis binnen stapt.

Of in geval wanneer u plotseling weggaat maar tijdens de haast vergeet de verwarming uit te zetten, geen probleem. Nadat u vertrokken bent opent u eenvoudig de App op uw smart telefoon en zet u de temperatuur tijdelijk lager zodat u geen onnodige energie verspilt. Goed voor het milieu en uw portemonnee.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen