Zonnepanelen

U kunt gratis zonne-energie gebruiken voor het produceren van elektriciteit. De basis voor het opwekken van elektriciteit wordt gevormd door zonnepanelen. Dit type zonnepanelen worden ook PV-panelen genoemd. PV staat voor PhotoVoltaic. Zo’n paneel bestaat uit onderling verbonden zonnecellen. Onder invloed van licht ontstaat in een zonnecel een spanningsverschil. Deze gelijkspanning wordt door een omvormer omgezet in de 230 V wisselspanning zoals die uit het stopcontact komt. Ligt uw dak niet precies op het zuiden? Geen probleem. Onze installateur vertelt u over de mogelijkheden en het maximale rendement.

Waarom investeren in Zonnepanelen?

Het investeren in zonnepanelen brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst maakt u gebruik van een onuitputbare energiebron voor de opwekking van energie: de zon. De opgewekte energie via de zonnepanelen kunt u direct in uw woning gebruiken waardoor u het net minder hoeft te belasten. Hiermee bespaart u dus aanzienlijk op energiekosten. Wekt u zelfs meer energie op dan u kunt verbruiken, dan heeft u de mogelijkheden om energie terug te leveren aan het net. Ook heeft u de mogelijkheid de energie op te slaan voor later gebruik.

Door het hoge rendement van de zonnepanelen is het economisch gezien een goede investering. Van rendement op uw spaargeld is al jaren geen sprake meer, op de aanschaf van een PV installatie zit een nette terugverdientijd waardoor u, uw investering kunt laten renderen.

Naast de direct terugverdien mogelijkheid zijn de PV panelen ook van meerwaarde voor uw woning. Deze duurzame investering heeft daarnaast ook invloed op uw energielabel waarmee u een labelsprong kunt maken.

Onderhoud PV-systeem

Om het maximale rendement te kunnen waarborgen is het aan te raden periodiek onderhoud te laten uitvoeren aan uw PV installatie. In principe is er weinig onderhoud benodigd. Echter het goed schoonmaken van de panelen, en een volledige controle van het systeem op defecten, zorgen ervoor dat u bent verzekerd van maximaal rendement.

Uiteraard kun u na installatie van de PV panelen op ons rekenen voor het periodieke onderhoud van uw systeem. De kosten voor het onderhoud is afhankelijk van het aantal panelen, ligging en type installatie. Wij vertellen u graag hier meer over in een persoonlijk adviesgesprek.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Vrijblijvende offerte aanvragen Contact opnemen